Linkuri accesibilitate

Judecătorii germani interzic Facebook să colecteze automat date prin Instagram şi Whatsapp


Facebook - generic

Curtea Federală de Justiție din Germania, cea mai înaltă jurisdicţie germană, a impus, marţi, companiei Facebook să înceteze colectarea automată şi fără acord specific a datelor utilizatorilor aplicaţiilor sale precum Whatsapp sau Instagram.

Judecătorii din Karlsruhe au declarat că Facebook are nevoie de consimțământul explicit al utilizatorilor înainte de a putea îmbina datele lor de Facebook cu datele din alte surse, inclusiv Whatsapp și Instagram, scrie DW.

„Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante", a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia sa.

Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei. Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel în faţa unui tribunal care i-a dat câştig de cauză.

Verdictul celei mai înalte jurisdicţii infirmă decizia tribunalului şi aplică o înfrângere grupului american.

Facebook nu permite nicio alegere”, a argument șeful intanței supreme din Germania, Peter Meier-Beck.

Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale.

Conflictul dintre Facebook și autoritățile de reglementare germane a atras o mare atenție în industrie, fiind văzut ca o încercare fără precedent de a reglementa giganții digitali. În 2019, Facebook avea 32 de milioane de utilizatori lunari în Germania, ceea ce reprezintă o cotă de 95% pe piața de social media.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG