Linkuri accesibilitate

O navă românească, avariată ușor în atacul cu drone al Rusiei din Portul Reni de pe Dunăre, lângă Galați


Atacurile cu drone de luni dimineața, asupra porturilor Reni și Ismail au avut loc aproape de România care, pe Dunăre, are graniță comună cu Ucraina.
Atacurile cu drone de luni dimineața, asupra porturilor Reni și Ismail au avut loc aproape de România care, pe Dunăre, are graniță comună cu Ucraina.

O navă românească care se afla ieri, în Portul Reni, din regiunea Odesa, a fost avariată în atacul cu drone al Rusiei. Nava este civilă.

Ministerul de Externe precizează pentru Europa Liberă că avariile la nava afectată sunt mici, iar echipajul și-a continuat drumul.

Ministerul de Externe adaugă că nu există cetățeni români răniți în atacurile care au vizat porturile ucrainene de la Dunăre.

În atacul Rusiei de ieri, porturile Reni și Ismail au fost afectate. Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, Rusia a atacat cu drone Shaheds.

Trei drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, însă altele au reușit să lanseze proiectile asupra unui hangar cu cereale și a unor silozuri. Șase persoane au fost rănite.

Atacurile cu drone de luni dimineața, asupra porturilor Reni și Ismail au avut loc aproape de România care pe Dunăre, are graniță comună cu Ucraina.

 • 16x9 Image

  Anca Grădinaru

  Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
  Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

  A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
   
  A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

  Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

  La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

  serbana@rferl.org

XS
SM
MD
LG