Linkuri accesibilitate

O navă s-a scufundat în Marea Neagră, aproape de Portul Constanţa


imagine generică
imagine generică

O navă aflată sub pavilion Insulele Comore care avea la bord 13 persoane și se îndrepta către portul Constanța s-a scufundat în Marea Neagră, informează Mediafax

Prima navă care a răspuns apelului SOS a reușit să salveze 10 marinari. Alți doi au murit, iar al treilea este căutat.

La 04:40 dimineața GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava Volgo Balt 179. Operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile 50 km/h și valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de “Volgo Balt 179” a fost de abandon navă. Până în acest moment au fost salvați 10 marinari. Aceștia se află în siguranță la bordul GSP Falcon. Două persoane au decedat. În același timp se caută în apele mării încă o persoană. Comandatul GSP Falcon, Victor Marina conduce operațiunile de salvare. Poziția comunicată de Volgo Balt 179 la momentul SOS: 76 de mile în largul Mării Negre”, au anunțat reprezentanții GSP, compania care deține nava GSP Falcon.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), un cargo rusesc s-a scufundat în Marea Neagră, la aproximativ 70 de mile marine de Portul Constanţa. La faţa locului a fost trimisă joi dimineață nava Artemis aparţinând ARSVOM, conform news.ro.

Conform ARSVOM, în zona respectivă marea este agitată, având gradul 5-6, valurile fiind de patru metri.

Deocamdată, nu este cunoscută încărcătura navei şi nici unde se deplasa aceasta.

XS
SM
MD
LG