Linkuri accesibilitate

Urmează o nouă ordonanță militară


Premierul liberal Ludovic Orban,
Premierul liberal Ludovic Orban,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat sâmbătă seară că urmează o nouă ordonanță militară, a ptara, Potrivit unor surse guvernamentale această a patra ordonanță militară ar ptuea fi anunțată duminică sau luni.

Până acum au fost date trei ordonanțe militare, care au restrâns treptate libertățile de mișcare ale românilor.


Ordonanța militară numărul 1 din 18 martie 2020 suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spaţiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locaţiei.


Ordonanță militară numărul 2 din 21 martie 2020 interzice circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. Totodată, sunt introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și mai ales pe timpul nopții. De asemenea, se suspendă activitatea comercială a mai multor tipuri de activități comerciale. Măsurile intră în vigoare de duminică, 22 martie 2020, de la ora 22:00, după publicarea în Monitorul Oficial.

Ordonanţa militară numărul 3 din 24 martie prevede extinderea restricţiilor de circulaţie a persoanelor şi între orele 6,00 - 22,00, cu unele excepţii. Totodată, ordonanţa militară mai prevede că persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11 şi 13, de asemenea, cu excepţii.

XS
SM
MD
LG