Linkuri accesibilitate

O tânără de 22 de ani anchetată pentru că ar fi încercat să vândă rușilor laptopul lui Nancy Pelosi


Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat inculparea preşedintelui în funcţie, Donald Trump.

FBI investighează o femeie care ar fi luat un laptop sau un hard disk din biroul președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în timpul asediului Capitoliului din 6 ianuarie și ar fi încercat să vândă dispozitivul serviciilor secrete rusești, relateaază Reuters, citată de Mediafax.

Un agent FBI a dezvăluit detaliile într-o declarație pe propria răspundere care descrie un dosar penal împotriva Riley June Williams, o femeie din Pennsylvania acuzată de intrare ilegală în clădirea Capitoliului.

FBI a primit informații de la o persoană care a declarat că este un fost partener al lui Williams.

Informatorul a spus că Williams „intenționa să trimită dispozitivul unui prieten din Rusia, care apoi intenționa să-l vândă către SVR, serviciul de informații din Rusia”. Potrivit informatorului, „transferul dispozitivului computerizat către Rusia a căzut din motive necunoscute și Williams încă mai are dispozitivul sau l-a distrus”, se menționează în declarație. Ancheta rămâne deschisă.

Williams nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Potrivit FBI, se pare că Williams a fugit de la o adresă de lângă Harrisburg, Pennsylvania, și-a dezactivat numărul de telefon și conturile de pe rețelele sociale.

Un purtător de cuvânt al Pelosi, Drew Hammill, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

La două zile după asediul de la Capitol, Hammill a spus că un laptop folosit pentru prezentări a fost furat dintr-o sală de conferințe din biroul lui Pelosi. Nu este clar dacă acel dispozitiv este cel pe care Williams l-ar fi luat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG