Linkuri accesibilitate

O viață de violonist: Avy Abramovici, de la București la Ierusalim


O discuție cu violonistul Avy Abramovici de la Ierusalim, într-o serie de emisiuni dedicate muzicienilor români care trăiesc în străinătate

22 august 1999

Univers cultural. Din lumea muzicii.

Realizator: Victor Eskenasy

Avy Abramovici a fost prim-violonist, concert maestru al Filarmonicii din București și șef al unor formații camerale de prestigiu în anii 1960-70.

Numele și activitatea sa sînt astăzi puțin cunoscute generației de tineri muzicieni din România. Unul din principalele motive - ca și în cazul altor interpreți de marcă pe care i-a dat școala românească în deceniile trecute - este, aș spune, incapacitatea de moment a lumii muzicale românești de a se adapta rapid climatului nou est-european, post-1989, de a-i pune în valoare pe calea cea mai simplă prin reimprimarea și difuzarea în țară și în străinătate a vechilor discuri Electrecord.

Faptul este cu atît mai regretabil cu cît violonistul Avy Abramovici a fost unul din promotorii și interpreții de frunte ai compozitorilor români contemporani, de la regretatul Anatol Vieru, la Ștefan Niculescu, Pascal Bentoiu ș.a.m.d.

Iată ce ne declara violonistul în interviul pe care l-a acordat Europei Libere:

O viață de violonist: Avy Abramovici, de la București la Ierusalim
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:27:42 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG