Linkuri accesibilitate

Obama, despre Putin: Liderul unui guvern care seamănă cu „un sindicat criminal"


Fostul președinte american Barack Obama a avut mai multe critici dure pentru președintele rus Vladimir Putin în noua sa carte, numindu-l liderul unui guvern care seamănă cu un „sindicat criminal”.

În „Tărâmul făgăduinței”, primul volum al memoriilor sale prezidențiale publicat pe 17 noiembrie, Obama a spus că Putin i-a amintit de șefii politici corupți care conduceau orașele americane la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Acești șefi, a scris Obama, considerau patronajul și mita „ca instrumente legitime ale comerțului”. Obama a spus că Putin a construit o țară „de temut, probabil, dar nu de imitat”, adăugând că puțini, dacă există, cetățeni din țările în curs de dezvoltare caută „inspirație” la Moscova.

Obama, care a condus din 2009 până în 2017, a avut o relație foarte tensionată cu Putin. El a venit la putere la doar câteva luni după ce Moscova a invadat Georgia în august 2008.

Deși Obama a încercat inițial să îmbunătățească relațiile cu Moscova, o politică pe care administrația sa a numit-o „resetare”, neîncrederea înrădăcinată, dezacordurile cu privire la politica externă și regresul democrației în Rusia au împiedicat un progres.

Obama, de asemenea, a avut o reacție și privind înclinația lui Putin pentru fotografii masculine, cum ar fi cele călare pe un cal cu pieptul gol, spunând că a făcut-o cu „capriciile unui adolescent pe Instagram”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG