Linkuri accesibilitate

Octavian Ursu, un muzician român emigrat în 1990, a câștigat alegerile pentru postul de primar în orașul Goerlitz, din Germania


Octavian Ursu este muzician născut și format în România, candidat al creștin-democraților germani în turul al doilea pentru primăria orașului Goerlitz
Octavian Ursu este muzician născut și format în România, candidat al creștin-democraților germani în turul al doilea pentru primăria orașului Goerlitz

Un român care a emigrat la 20 de ani în Germania și a intrat în politică la CDU, partidul aflat la givernare, a devenit finalist în cursa pentru postul de primar al orașului Goerlitz, un oraș cu 56.000 de locuitori. A cîștigat alegerile cu 55%, după numărătoarea parțială a voturilor.

UPDATE - Octavian Ursu a câștigat alegerile pentru postul de primar, având 55% din voturi după numărarea parțială a 75% din voturi. Ursu l-a învins pe candidatul extremei drepte, un fost polițist, care a reprezentat în alegeri Alternativa pentru Germania.

Octavian Ursu se află în competiție cu un fost polițist care reprezintă AfD, formațiunea extremistă, anti-imigrație, din Germania.

Ursu s-a născut și a urmat școala și liceul în România, iar la 20 de ani a plecat cu familia în Germania. El a spus că, în cazul în care va câștiga cursa de astăzi și va deveni primar de Goerlitz, va demisiona din Uniunea Creștin Democrată și din consiliul local, unde este membru al CDU.

În primul tur, desfăşurat în urmă cu trei săptămâni, reprezentantul AfD, fostul polițist Sebastian Wippel. a câştigat 36,4% din voturi, în timp ce candidatul creştin-democraţilor cancelarului Angela Merkel a câştigat 30,3% din sufragii.

Deşi s-a clasat pe primul loc, Wippel a ratat obţinerea unei majorităţi absolute. El ar putea face istorie devenind primul politician AfD care să ocupe cea mai înaltă funcţie într-o primărie din Germania, scrie Agerpres.

Alegerile de duminică sunt văzute ca un test al preferinţelor electoratului pentru alegerile regionale din Saxonia care vor avea loc pe 1 septembrie.

Înaintea votului din oraşul cu 56.000 de locuitori, situat la frontiera cu Polonia, actori şi producători de la Hollywood şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie în alegeri a AfD.

În cazul în care starea de spirit în viitor va fi "ură şi xenofobie", producătorii ar putea fi opriţi să vină în oraş, care se autodenumeşte Goerliwood având în vedere numeroasele filme care au fost turnate acolo.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG