Linkuri accesibilitate

Ofițer IGPR trimis în judecată pentru că a cerut 1,1 milioane de euro de la un om de afaceri


Ofițerul de poliție judiciară Marius Aurelian Fleancu, de la Inspectoratul General de Poliție din România, a fost trimis joi în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, după ce a cerut 1,1 milioane de euro de la un om de afaceri anchetat de Parchetul General în perioada februarie-aprilie a acestui an, unde ofițerul fusese delegat în dosar, pentru a conduce ancheta astfel încât să desființeze concluziile expertizei deja făcute în cauză și să se ajungă la soluție de clasare.

De asemenea, ofițerul i-a promis omului de afaceri că va interveni la procurorul de caz și la șeful de secție din parchet, asupra cărora a lăsat de înțeles că ar avea influență și cu care ar fi urmat să împartă banii, ca să se ajungă la clasarea cazului și chiar la respingerea eventualelor plângeri împotriva clasării.

Fleancu este acuzat de luare de mită, trafic de influență și permiterea accesului unei persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, cu scopul de a obține pentru sine foloase necuvenite.

Ultima dintre acuzații are legătură cu faptul că ar fi permis unui complice, prin care a cerut banii de la omul de afaceri, accesul la date și informații care nu erau destinate publicității, din dosarul omului de afaceri, pentru a-i crea convingerea că ajutorul promis este real, explică DNA într-un comunicat remis presei joi.

În același dosar a fost trimis în judecată, sub control judiciar, și intermediarul ofițerului, pentru complicitate la luare de mită și la trafic de influență.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG