Linkuri accesibilitate

Oficial. DIICOT confirmă că ADN-ul este al Alexandrei. S-a găsit profilul genetic al unei singure persoane


Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă
Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă

Procurorii DIICOT confirmă oficial faptul că probele ADN găsite în curtea lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu și că din probele ridicate până în prezent și din analizele analizele effectuate pe acestea, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv a Alexandrei.

Această concluzie, spune DIICOT, este ”fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Direcția mai spune că familia fetei a fost "de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia în același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare". ​

Prin precizarea că este vorba de ADN-ul unei singure persoane, DIICOT răspunde informațiilor apărute vineri seara pe ziare.com că ar fi vorba de 3 victime.

Analizele se referă însă doar la probele prelevate de procurorii anti-mafia acum o săptămână și nu la cele prelevate vineri, când la operațiunea de cercetare au participat și procurorii criminaliști de la omoruri.

Ancheta continuă, sâmbătă, la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal, bărbatul care a susținut la audieri că le-a ucis pe Alexandra, de 15 ani, și pe Luiza, de 18 ani. Ancheta are loc în prezența lui Gheorghe Dincă.

Comunicatul integral

”DIICOT continuă activitățile începute în ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităților din ziua de astăzi, vom reveni cu un nou comunicat / declarație de presă și nu în ultimul rând, transmitem Condoleanțe familiei îndurerate!”, transmite DIICOT.

Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei, violate și ucise , a scris , vineri seara, pe pagina sa de Facebook ”Oameni buni ai acestei tari care ne-ati foet alaturi. ALEXANDRA ESTE CONFIRMATA DECEDATA de testele ADN. Ministrul Justitiei l-a anuntat pe varul meu Am esuat. Nu am reusit sa salvez viata acestui minunat copil”, a scris Alexandru Cumpănașu pe pagina sa de Facebook.​

În cursul zilei de vineri, surse din Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" au declarat că rezultatele expertizei antropologice finalizate vineri arată că oasele ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparțin unei fete cu vârsta între 15 și 17 ani, potrivit Mediafax.

Vineri a avut loc o nouă percheziție al casa lui Gheorghe Dincă, de unde au fost prelevate noi probe care au fost trimise la analiză. Gheorghe Dincă a confirmat declarația inițială că a ucis-o atât de Alexandra Măceșanu, cât și pe Luiza Melencu, precum și procedura prin care a făcut-o.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG