Linkuri accesibilitate

Oficial OMS: Nu este suficient să ne blocăm populaţia pentru a combate coronavirusul


Coronavirus- generic
Coronavirus- generic

Izolarea la domiciliu a populației nu sunt suficiente pentru a trece peste pandemia de coronavirus, fiind necesare și măsuri de sănătate publică pentru a fi prevenită reapariția virusului.

„Ceea ce trebuie să facem este să ne concentrăm pe găsirea celor bolnavi, pe cei care au virusul şi să-i izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm", a declarat expertul în situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan.

„Pericolul existent chiar acum, cu restricţiile ... este că dacă nu punem în aplicare măsuri puternice de sănătate publică, atunci când restricţiile de circulaţie şi blocajele vor fi ridicate pericolul este că boala va reveni”, completează oficialul, într-un interviu acordat BBC, citat de Reuters.

Declarațiile vin în contextul în care mare parte din Europa dar și Statele Unite au decis să impusă măsuri restrictive precum izolarea la domiciliu a populației sau închiderea școlilor, restaurantelor și barurilor pentru a limita răspândirea virusului.

Mike Ryan arată, însă, că China, Singapore şi Coreea de Sud, care au combinat restricţiile cu măsuri riguroase pentru a testa orice posibil suspect, au oferit un model de intervenție pentru Europa care este în prezentat focarul pandemiei.

„După ce am suprimat transmisia, trebuie să urmărim virusul. Trebuie să luptăm împotriva virusului ”, a spus Ryan.

Ryan a mai arătat că mai multe vaccinuri sunt în curs de dezvoltare, dar doar pentru unul au fost începute teste clinice în Statele Unite, iar oamenii trebuie să fie realiști și conștienți de faptul că va mai dura circa un an până un vaccin împotriva Covid-19 va fi realizat.

Aproape 340.000 de persoane au fost infectate la nivel mondial cu noul coronavirus, în timp ce 14.717 de persoane și-au pierdut viața. Situația cea mai dramatică este întâlnită în Italia unde peste 600 de persoane au decedat zilnic în ultima perioada, iar numărul total de morți a ajuns la 5.476.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG