Linkuri accesibilitate

Oficial OMS: Pandemia de coronavirus, departe de final în Asia


Un pacient cu coronavirus transferat de medici în Iran
Un pacient cu coronavirus transferat de medici în Iran

În ciuda bilanțurilor încurajatoare pe care le raportează zilnic China și a situației din regiune, pandemia de coronavirus este „departe de a fi încheiată" în Asia, susține un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, iar actualele măsuri luate de state sunt menite pentru a obține timp înainte de următorul val de transmitere comunitară.

Takeshi Kasai, directorul regional pentru Pacificul de Vest al OMS, arată că în ciuda tuturor măsurilor, riscul transmiterii în regiune nu va dispărea cât timp pandemia continuă, scrie Reuters.

Noul coronavirus a apărut prima dată în China la finalul lui 2019, iar infecțiile acum au depășit 770.000 la nivel global, cu Statele Unite, Italia și Spania depășind China ca număr de pacienți.

„Ca să fiu foarte clar, epidemia este departe de a fi încheiată în Asia și în Pacific. Va fi o bătălie de lungă durată și nu putem lăsa garda jos", a afirmat Takeshi Kasai.

„Avem nevoie ca fiecare țară să fie pregătită pentru o transmitere comunitară de amploare", a subliniat oficialul.

Organizația Mondială a Sănătății nu se așteaptă ca vreo țară să fie în siguranță, pentru că noul virus va ajunge peste tot, a insistat și Matthew Griffith, consultant pentru OMS.

„Dacă țări și alte zone din regiune au arătat cum să limitezi răspândirea, erupții tot apar peste tot, iar importul de cazuri rămâne îngrijorător", a arătat Griffith.

Toată atenția asupra pandemiei de coronavirus este concentrată în prezent asupra Europei, dar un nou focar important a izbucnit în Statele Unite cu peste 160.000 de cazuri.

Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, 786.228 de cazuri de infectate au fost înregistrate la nivel global, cu 37.820 de decese.

XS
SM
MD
LG