Linkuri accesibilitate

Olguța Vasilescu, nou derapaj: ”Iohannis se vede șef de lagăr de concentrare”


Olguta Vasilescu, primărița din Craiova

Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”, a declarat Olguţa Vasilescu sâmbătă seară, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Ea a subliniat că dacă Traian Băsescu "a știut să strunească toată clasa politică prin dosare", Klaus Iohannis, care la început ”părea un președinte normal, la locul lui”, în ultima vreme a început să aibă tot felul de ”obsesii și frustrări”.

”El tot ceea ce a făcut bun în cinci ani de zile a fost să dea jos de la guvernare PSD”, a adăugat Lia Olguţa Vasilescu, citată de News.ro.

Declarațiile Olguței Vasilescu vin după ce Klaus Iohannis, aflat în turneu electoral la Bistrița, a spus că nu se află în competiție electorală cu PSD, ci ”în război”, pentru că partidul a guvernat „împotriva românilor”.

”Dragii mei, eu nu sunt cu PSD într-o competiție electorală, eu sunt cu PSD în război. Noi suntem cu PSD în război. Și asta nu pentru că suntem noi, așa, răi, pentru că ei au fost răi cu românii. PSD a guvernat împotriva românilor”, a spus Iohannis la Bistrița, potrivit Mediafax.

În ce o privește pe Olguța Vasilescu nu este la primul derapaj de acest gen. După protestul din 10 august 2018, la care zeci de oameni care manifestau pașnic au fost brutalizați de jandarmi, ocazie cu care președintele Iohannis a acuzat PSD că a gazat protestatarii, folosind în exces gaze lacrimogene, Vasilescu a spus la Antena 3: "Ca neamț, să vorbești de gazare, trebuie să ai mult curaj". Pentru această afirmație Olguța Vasilescu a fost reclamată la Consiliul Național al Discriminării.

Dar Olguța Vasilescu nu este singura voce din PSD care face referire la Klaus Iohannis în acest context, acuzându-l, mai mult sau mai puțin voalat, de ”nazism”. Acum circa zece zile, senatorul PSD, Șerban Nicolae, a postat pe Facebook următorul mesaj:

„Neofanarioții. Fără voința românilor, fără alegeri democratice, guvernul Orban Omul-Foarfece a preluat frâiele Puterii. Rețeta e verificată și încă funcționează. Ca acum trei sute de ani, s-au milogit târându-se în fața stăpânilor, au dus peșcheșuri grase la Înalta Poartă și au făgăduit averile Țării, dar au căpătat firmanul dorit. Gauleiterul rânjește satisfăcut ( conducătorul unui district din Germania nazistă sau al unui teritoriu ocupat de Germania nazistă n.r.). Și stăpânii lui sunt mulțumiți și sigur o să-și țină promisiunile”.

Și alți social-democrați au avut derapaje similare. Darius Vâlcov, de exemplu, fost consilier al Vioricăi Dăncilă, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție, a postat la începutul lunii septembrie 2018, pe pagina sa de Facebook, un clip video cu imagini care sugerează că #rezist și Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizatii naziste. In montaj apărea și o fotografie în care președintele Iohannis era aseamănat cu Hitler. Vâlcov a fost amendat de Consiliul Național al Discriminării cu 1.000 de lei.

La rândul său, senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, sustinea în august 2018 că președintele Klaus Iohannis a condus Forumul Democrat al Germanilor, organizație care este un "continuator" al unui grup nazist.

"Grupul Etnic German a fost organizație nazistă condamnată pentru crime de razboi (...) Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German, aștept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net", a sustinut Liviu Pop.

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR a condamnat „calomniile ordinare debitate” de senatorul PSD Liviu Pop, iar acesta a fost sancționat de Consiliul Național al Discriminării.

Ilan Laufer, propus de PSD ministru al Dezvoltării, spunea în 2018, după ce președintele Iohannis a refuzat numirea lui, că este "etnic german" și că "are o legatură dubioasă din toate punctele de vedere cu Forumul Democrat German din România, moștenitoarea unei organizații naziste".

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG