Linkuri accesibilitate

Omagiile consacrate lui Putin de ziua lui, perturbate de hackerii ucraineni


Hackerii ucraineni l-au „felicitat” pe Putin de ziua lui, printr-un atac masiv asupra companiei de radio și televiziune de stat din toată Rusia.
Hackerii ucraineni l-au „felicitat” pe Putin de ziua lui, printr-un atac masiv asupra companiei de radio și televiziune de stat din toată Rusia.

Compania rusă de stat VGTRK, care deține și operează principalele posturi TV naționale ale țării, a fost vizată luni de un atac cibernetic masiv, pe care o sursă guvernamentală ucraineană a declarat că l-au provocat hackerii de la Kiev.

Pagina VGTRK, compania de radio și televiziune de stat din Rusia, nu s-a încărcat luni dimineață, iar canalul său de știri nu era disponibil online.

„Serviciul 503 indisponibil. Niciun server nu este disponibil pentru a gestiona această solicitare”, a fost mesajul de eroare afișat atunci când reporterii Reuters au încercat să acceseze fluxul live.

„Holding-ul nostru mass-media de stat, unul dintre cele mai mari, s-a confruntat cu un atac de hackeri fără precedent asupra infrastructurii sale digitale”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunând că VGTRK lucrează pentru a rezolva situația.

„Specialiștii noștri lucrează pentru a afla toate circumstanțele, pentru a înțelege unde duc urmele lăsate în urmă de cei care au organizat acest atac cibernetic”, a adăugat Peskov.

VGTRK, care a declarat luni dimineață că serviciul său online a fost atacat cibernetic noaptea trecută și ale cărui canale de știri oferă multor ruși știri despre războiul din Ucraina, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii făcută de Reuters.

O sursă guvernamentală ucraineană a declarat că hackerii ucraineni ar fi responsabili pentru incident, care a coincis cu împlinirea a 72 de ani de președintele rus Vladimir Putin.

„Hackerii ucraineni l-au „felicitat” pe Putin de ziua lui, printr-un atac masiv asupra companiei de radio și televiziune de stat din toată Rusia”, a declarat o sursă pentru Reuters, sub protecția anonimatului.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG