Linkuri accesibilitate

OMS: America de Sud, „noul epicentru” al COVID-19


Cimitirul Vila Formosa, cel mai mare din Brazilia, în Sao Paolo

America de Sud a devenit „noul epicentru” al pandemiei de coronavirus, a anunțat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în urma creșterii numărului de infecții cu COVID-19.

„Într-un anumit sens, America de Sud a devenit noul epicentru al bolii. Am văzut multe țări din America de Sud cu un număr tot mai mare de cazuri", a declarat Mike Ryan, șeful programului de urgență OMS, la o videoconferință.

„În mod clar, există o îngrijorare pentru multe dintre aceste țări, dar în mod clar cea mai afectată este Brazilia în acest moment”, a spus Ryan, citat de AFP.

Noua cifră a deceselor provocate de coronavirus în Brazilia a depășit joi 20.000, după un număr record de decese într-o perioadă de 24 de ore, a declarat ministerul sănătății.

Cu un record de 1.188 de decese pe zi, numărul lor total a ajuns la 20.047.

Brazilia a înregistrat oficial până acum peste 310.000 de cazuri, dar specialiștii spun că, în lipsa testării, cifrele reale sunt probabil mult mai mari.

Cu o curbă a infecțiilor și deceselor care crește brusc, țara de 210 de milioane de locuitori ocupă locul trei în lume în ceea ce privește cazurile totale, după SUA și Rusia.

Numărul morților - al șaselea cel mai mare din lume - s-a dublat în doar 11 zile, potrivit datelor ministerului.

„Majoritatea cazurilor sunt din regiunea Sao Paulo", a spus Ryan.

"Dar în ceea ce privește rata de atac, cele mai mari sunt de fapt în Amazonas: aproximativ 490 de persoane infectate la 100.000 de locuitori, ceea ce înseamnă destul de mult", a spus el despre statul nord-vestic al Braziliei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG