Linkuri accesibilitate

OMS avertizează: lumea nu va scăpa de Covid-19 în 2021


Conducerea OMS avertizează: nu scăpam de Covid-19 nici anul acesta
Conducerea OMS avertizează: nu scăpam de Covid-19 nici anul acesta

Lumea nu va scăpa de Covid-19 nici în 2021, susține Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care arată că speranța că vom scăpa de pandemie până la finalul acestui an este nerealistă.

Directorul OMS pentru situații de urgență, Michael Ryan, a declarat că lumea poate depăși criza printr-o reducere a numărului de spitalizări și decese. Ryan a menționat că numărul cazurilor a început să crească săptămâna trecută, după șase săptămâni în care îmbolnăvirile s-au aflat în declin.

„Ar fi prematur și cred nerealist să credem că vom termina cu acest virus până la sfârșitul anului”, le-a spus Ryan jurnaliștilor, citat de The Guardian. „Dar cred că putem termina, dacă suntem deștepți, cu spitalizările, decesele și tragedia asociată acestei pandemii”.

Ryan a spus că vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății din prima linie și a celor mai vulnerabili la boli severe ar „scoate frica ... din pandemie”.

Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut luni și în România în ultima perioadă. În raportarea de luni – care a cuprins cazurile de duminică – Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că alți 2.000 de români s-au infectat cu Sars-Cov-2.

România are peste 1.000 de pacienți la terapie intensivă în aceste zile.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG