Linkuri accesibilitate

OMS: Coronavirusul încă circulă şi majoritatea populaţiei rămâne predispusă la infectare


Cazuri de coronavirus pe glob
Cazuri de coronavirus pe glob

Organizația Mondială a Sănătății a a tras un semnal de alarmă privind pericolul pe care încă îl reprezintă noul coronavirus care se apropie în prezent de pragul de 20 de milioane de infectări cu 750.000 de decese la nivel mondial.

Maria Van Kerkhove, directorul tehnic pentru pandemia de Covid-19 în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a afirmat luni că „nu există indicii că acest virus are un caracter sezonier”, el fiind unul care încă circulă în lume, și a cerut populației să respecte măsurile de protecție indicate de autorități pentru că sunt încă predispuși la infectare.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a lăudat, la aceeaşi şedinţă informativă, ţările care au luat decizia de a implementa carantina în oraşele şi regiunile unde au fost înregistrate creşteri ale numărului de cazuri de infectare.

„Măsuri puternice şi precise ca acestea, în combinaţie cu utilizarea tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziţie, reprezintă cheia prevenirii oricărei revigorări a Covid-19 şi permit societăţilor să se redeschidă în siguranţă”, a spus el, citează BBC.

Tedros Adhanom a lăudat Noua Zeelandă care a ajuns în weekend la 100 de zile fără transmitere comunitară, cât și progresul înregistrat de Rwanda în gestionarea crizei sanitare.

Pandemia a înregistrat 731.000 de decese în 188 de state de la izbucnirea primului focar în Wuhan la finalul lui 2019, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Din totalul de 19,8 milioane de infectări, peste zece milioane au fost confirmate doar în trei state: SUA, India și Brazilia.

XS
SM
MD
LG