Linkuri accesibilitate

OMS: Lumea este „într-o fază nouă și periculoasă” a pandemiei


Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus, vineri, la Geneva, în timpul unei conferințe de presă, că lumea intră „într-o fază nouă și periculoasă”, mai ales că bilanţul zilnic al noilor cazuri de coronavirus la nivel mondial a atins un nou record de peste 150.000, potrivit agenției DPA, preluată de Agerpres.

Aproape jumătate dintre noile cazuri de infectare raportate OMS miercuri proveneau din America de Nord și de Sud, în timp ce din Asia de Sud şi Orientul Mijlociu au sosit cifre în creştere.

„Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă”, a spus directorul general la Geneva.

De exemplu, Brazilia a raportat, vineri, că a ajuns la peste un milion de cazuri de COVID-19. Ţara este a doua din lume care trece acest prag după SUA, relatează Reuters. Ministerul Sănătăţii din Brazilia a anunțat că în ultimele 24 de ore a înregistrat peste 50.000 de noi cazuri de infectare.

„Există un risc crescut deoarece multe persoane nu mai doresc să fie izolate în casele lor, iar guvernele sunt dornice să îşi redeschidă societăţile şi economiile”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, făcând apel către „toate statele şi toţi oamenii să manifeste vigilenţă extremă".

La nivel global, au fost înregistrate peste 8,6 milioane de cazuri de Covid-19 și peste 460.000 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

XS
SM
MD
LG