Linkuri accesibilitate

OMS: Numărul deceselor ar putea atinge 2 milioane până la apariția vaccinului


Femeie care plânge după ce a aflat de decesul unei rude infectate cu coronavirus
Femeie care plânge după ce a aflat de decesul unei rude infectate cu coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că decesele la nivel mondial ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului.

Mike Ryan, directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, a declarat că cifra ar putea fi chiar mai mare fără un efort internaţional comun.

„Este cu siguranță de neimaginat, dar nu este imposibil, pentru că dacă ne uităm la pierderea a 1 milion de oameni în nouă luni și apoi ne uităm la realitățile de a obține vaccinuri acolo în următoarele nouă luni, este o sarcină importantă pentru toți cei implicați” Dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență pentru sănătate al OMS.

Implementarea tuturor alternativelor precum testarea, monitorizarea, carantina, izolarea, distanţarea socială, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor sunt o necesitate în lupta contra virusului.

De asemenea, Mike Ryan i-a îndemnat pe europeni să se întrebe dacă au făcut suficient pentru a evita restricţiile necesare blocării virusului.

De când coronavirusul a apărut prima dată în China la sfârșitul anului trecut, a infectat 32,4 milioane de oameni la nivel global și a ucis cel puțin 985.000, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

XS
SM
MD
LG