Linkuri accesibilitate

ONU: Peste 9.000 de civili ucraineni uciși în invazia rusească. Printre ei, 500 de copii


ONU spune că de trei ori mai mulți civili au murit în această perioadă decât în ​​cei opt ani de ostilități din estul Ucrainei care au precedat invazia totală care a început pe 24 februarie 2022.

Experții Organizației Națiunilor Unite spun că peste 9.000 de civili ucraineni, printre care peste 500 de copii, au murit de la începutul invaziei rusești în Ucraina, care a început în urmă cu 500 de zile.

Cifrele reale sunt, probabil, mult mai mari.

„Astăzi marcăm o altă piatră de hotar tristă într-un război care continuă să provoace victime îngrozitoare civile în Ucraina”, a declarat Noel Calhoun, vicepreședintele Misiunii ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina.

Organizația spune că de trei ori mai mulți civili au murit în această perioadă decât în cei opt ani de ostilități din estul Ucrainei care au precedat invazia totală care a început pe 24 februarie 2022.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG