Linkuri accesibilitate

Opera Națională și-a suspendat spectacolele după ce 10 angajați au fost testați pozitiv


Romania ONB

Spectacolele Operei Naționale București au fost suspendate după ce 10 angajați ai instituției au fost testați pozitiv la noul coronavirus.

„În afară de cei 10, care, nu pot să-i acuz, trebuiau să fie atenţi la respectarea măsurilor, nu mai avem alte cazuri. Îmi pare foarte rău pentru ei, Opera a luat toate măsurile, aşa cum s-a văzut la toate spectacolele - distanţare, măşti, în difuzoare s-au repetat tot timpul măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19 etc", a declarat pentru Agerpres Ștefan Ignat, managerul ONB.

Ignat presupune că infectarea ar fi putut avea loc la unul din spectacolele în aer liber, „Promenada Operei."

„Am avut Promenada Operei, în 22 şi 23 august, şi bănuim că faptul că cineva, la eveniment, a fost infectat. Presupunem, pentru că, ulterior şi-au făcut testele şi o studentă a fost prima care a anunţat Fundaţia Margareta că are COVID-19, iar fundaţia, care are contract cu Opera din Bucureşti, a anunţat că au fost suspendaţi să intre în concert patru studenţi care primiseră burse", a spus managerul.

Pe 3 septembrie, ONB a confirmat că zece angajați ai Operei au fost confirmate pozitiv, aflate în izolare pentru următoarele. 14 zile.

„Potrivit procedurilor în vigoare, s-au anunţat Direcția de Sănătate Publică (conform adreselor nr.4220/04.08.2020; nr.4881/31.08.2020, nr.4944/02.09.2020 și nr.4977/03.09.2020), medicul de familie, Cabinetul medical al instituţiei și Departamentul de Securitate și Sănătate în Muncă, care au luat măsurile necesare în acest caz. După aducerea la cunoștiința instituției de către prima persoană testată pozitiv, toți contacții direcți ai acesteia s-au izolat la domiciliu, ulterior, după testare, și aceștia fiind confirmați pozitiv.”

ONB spune că s-au respectat măsurile de precauție în vigoare, la accesul în incinta Operei Naționale București, că s-a măsurat temperatura de către personalul de la pază, pentru fiecare angajat în parte, accesul fiind interzis dacă la 3 măsurări consecutive temperatura este mai mare de 37,3 grade și că există căi separate de acces – intrare/ieșire din instituție.

De saemenea, spune ONB, a fost respectat portul obligatoriu al măștii de protecție în toate spațiile închise și a fost păstrată distanța de minimum 2 metri, fiind puse la dispoziția tuturor compartimentelor recipiente cu dezinfectanți și măști de protecție medicale.

După ce s-a întrunit CA al ONB în aceeași zi, s-a luat decizia ca tot personalul artistic să intre în studiu la domiciliu pentru următoarele 14 zile, spectacolele fiind suspendate, urmând ca acesta să fie reprogramate la o dată ulterioară.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG