Linkuri accesibilitate

Operatoarea 112 care a vorbit cu Alexandra a scăpat nesancționată.


Imagine din timpul unui protest în memoria Alexandrei, adolescenta dispărută, care ar fi ucisă de Gheorghe Dincă
Imagine din timpul unui protest în memoria Alexandrei, adolescenta dispărută, care ar fi ucisă de Gheorghe Dincă

Operatoarea care a discutat cu Alexandra atunci când fata a sunat la 112 încă nu a fost sancţionată de STS, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate cazului crimelor din Caracal.

Alexandru Cumpănaşu, care este rudă cu Alexandra, a publicat, în urmă cu câteva săptămâni, pe Facebook, stenogramele discuţiilor de la 112 intre Alexandra, poliţişti şi operatorii 112. Acestea au stârnit un val de emoție, mai cu seamă pentru detașarea operatoarei 112 și a polițistului de la dispecerat. Operatoarea 112 a întrebat-o pe adolescenta care cerea ajutor, cum vrea să fie găsită dacă nu știe unde se află. Unu dintre polițiști i-a cerut copilei să nu mai țină linia ocupată, iar un altul nu a înțeles indicațiile Alexandrei despre cartierul unde credea că se află.

La STS s-a considerat că operatoarea a respectat protocolul.

La debutul cazului Caracal, ochii au fost ațintiți asupra STS, din cauză că Poliția a dat vina pe serviciul secret că nu a localizat în timp util apelurile Alexandrei. Ulterior, explicațiile autorităților au dus la concluzia că STS nu are dotările și tehnologia necesare pentru a identifica instantaneu și precis apelurile 112.

Aceeași dezbatere a avut loc și în 2014, în lun ianuarie, când un avion s-a prăbușit în Munții Apuseni, iar o tânără studentă la Medicină, Aura Ion, a murit de frig, deși supraviețuise impactului.

Între timp, la STS nu s-au achiziționat echipamente care să regleze acest deficit.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG