Linkuri accesibilitate

Armata ucrainenă: Operațiuni „de succes” pe malul estic al Niprului


UKRAINE – A group of Ukrainian marines sail from the riverbank of Dnipro at the frontline near Kherson, October 14, 2023
UKRAINE – A group of Ukrainian marines sail from the riverbank of Dnipro at the frontline near Kherson, October 14, 2023

Forțele ucrainene spun că au efectuat operațiuni 1de succes” pe malul estic al Niprului. Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât nouă din 10 drone rusești peste noapte deasupra regiunilor sudice Mykolayiv și Odesa. Drone ucrainene distruse deasupra orașului rus Smolensk.

Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât nouă din 10 drone rusești peste noapte deasupra regiunilor sudice Nicolaev și Odesa și, de asemenea, lângă Jitomir în centru și în regiunea Hmelnițki din vestul țării, au anunțat vineri forțele aeriene ucrainene, transmite Reuters.

Forțele aeriene au declarat într-o declarație că forțele ruse au lansat, de asemenea, mai multe rachete C-300 în timpul unui atac nocturn în regiunea estică Donețk, aproape de linia frontului.

Rusia și-a intensificat atacurile asupra porturilor ucrainene, inclusiv Odesa, și asupra infrastructurii de cereale din iulie, când Moscova s-a retras din Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră, un acord din timpul războiului care a permis exporturilor Ucrainei să ajungă în țările africane care se confruntă cu amenințarea foametei.

De asemenea, forțele ucrainene afirmă că au realizat operațiuni „de succes” pe malul estic al Niprului, notează AFP.

Corpul de pușcași marini al Ucrainei a declarat vineri că forțele sale au efectuat o serie de atacuri pe malul estic al râului Dnipro, ocupat de ruși, în apropiere de orașul sudic Herson.

În același timp, agenția de știri TASS transmite, potrivit Reuters, că sistemele rusești de apărare aeriană au distrus trei drone ucrainene deasupra orașului rus Smolensk, citându-l pe guvernatorul Vasili Ahanhin.

„În această dimineață, sistemele rusești de apărare aeriană și de război electronic au distrus dronele ucrainene cu aripă fixă în cartierul Zadneprovski din orașul Smolensk și pe teritoriul districtului Smolensk. Potrivit datelor preliminare, nu există informații despre victime”, a scris el pe canalul său Telegram.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG