Linkuri accesibilitate

Maria Kolesnikova acuză că a fost amenințată cu moartea în timpul tentativei de expulzare


Maria Kolesnikova, membră a consiliului de coordonare a opoziției din Belarus

Liderul belarus de opoziția Maria Kolesnikova spune că autoritățile i-au pus o pungă în cap și au amenințat că o vor ucide când au încercat cu forța să o expulzeze din țară la începutul săptămânii, a transmis avocatul său.

Avocatul Liudmila Kazak spune că Kolesnikova a depus o plângere privind incidentul și cere o acțiune legală împotriva autorităților, inclusiv KGB-ul din Belarus, potrivit platforme independente din Belarus Tut.by.

Kolesnikova a fost ridicată cu forța de pe o stradă din Minsk pe 7 septembrie de mai multe persoane mascate, alături de doi membri ai staff-ului opoziției.

Cei trei au fost duși la graniță a doua zi unde autoritățile le-a cerut să treacă în Ucraina.

Când au ajuns la zona de frontieră dintre cele două state, ea și-a rupt pașaportul în bucăți mărunte pentru a face imposibilă deportarea ei. Ea se află acum în custodia autoritățile pe partea belarusă a graniței. Celelalte două persoane au trecut în Ucraina.

Kolesnikova este un lider proeminent al protestelor din Belarus împotriva președintelui Aleksandr Lukașenka, care a câștigat un al șaselea mandat după un scrutin denunțat drept viciat.

Avocatul Luidmila Kazak a arătat reținută la Minsk sub acuzația de tentativă ilegitimă de preluare a puterii. Ea a cunoscut-o pe opozanta belarusă miercuri și spune că acum se află într-o celulă alături de alte șase persoane la un centru de detenție preventivă.

Ea a anunțat că va cere o examinare medicală pentru că Kolesnikova are urme de răni pe corp.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG