Linkuri accesibilitate

Liderul opoziției din Transnistria, Oleg Horjan, găsit mort în locuința sa


Oleg Horjan a fost un politician de opoziție din regiunea transnistreană.
Oleg Horjan a fost un politician de opoziție din regiunea transnistreană.

Președintele Partidului Comuniștilor din regiunea transnistreană, opozantul Oleg Horjan, a fost ucis noaptea trecută în locuința sa. Anunțul a fost făcut, într-o conferință de presă, de liderul comuniștilor din Federația Rusă, Ghenadi Ziuganov.

„A fost ucis acasă. Cerem să înceapă imediat o anchetă”, a spus Ziuganov.

Un coleg de partid al lui Horjan a declarat pentru Europa Liberă că Horjan a fost găsit mort în biroul său de acasă, dintr-o localitate de lângă Tiraspol.

Potrivit așa-zisului minister de interne din Transnistria, trupul lui Horjan a fost găsit de soția sa, cu „semne de moarte violentă”, în locuința lor din Sucleia, alături de un „seif deschis și gol”.

Poliția Republicii Moldova a anunțat că Oleg Horjan a fost găsit împușcat în propria locuință și că s-a autosesizat și investighează cazul ca infracțiune de omor.

Biroul pentru Reintegrare a propus să fie creată o comisie de anchetă neutră, sub auspiciile Misiunii OSCE în Moldova, care să se deplaseze la fața locului pentru o cercetare independentă.

Oleg Horjan este un politician de opoziție din regiunea transnistreană.

În decembrie 2022, el a fost eliberat după patru ani și jumătate de închisoare.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, el a povestit cum a fost întemnițat pentru „acțiuni violente față de un reprezentant al puterii”, cum a făcut greva foamei timp de 90 de zile și cum vede rezolvarea conflictului transnistrean.

„Aveam statut de reținut ilegal”. Oleg Horjan vorbește despre închisoare și puterea „unui singur clan” în regiunea transnistreană
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:41 0:00

XS
SM
MD
LG