Linkuri accesibilitate

Opt români, prinși între restricțiile dintre România și Italia, aduși în țară de guvern


Opt români, prinși în Italia între restricțiile impuse de România zborurilor dinspre peninsulă și intrarea în carantină a Italiei, au fost aduși în România vineri seară printr-un efort comun al Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale.

Cei opt români nu sunt rezidenți în Italia ci au ajuns acolo ca turiști și pacienți și au fost ajutați de autoritățile române doar pentru că nu au avut alternativă de revenire în România.

„Aceștia sunt cetățeni români non-rezidenți în Italia, aflându-se acolo fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia. Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

La sosirea în România, cei opt cetățeni români vor fi preluați de Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG