Linkuri accesibilitate

Orban și Barna, îndemn la vot. „Nu trebuie să repetăm greșeala din 2016”


 Liderii PNL și USR PLUS, Ludovic Orban și Dan Barna
Liderii PNL și USR PLUS, Ludovic Orban și Dan Barna

Premierul Ludovic Orban, președinte al PNL, și Dan Barna, președinte USR PLUS au făcut duminică seară, cu patru ore înainte de închiderea urnelor, un apel către români să participe la vot și să nu repete greșeala din 2016, când peste 60% dintre cetățenii cu drept de vot au absentat.

„Dragi români, în urmă cu patru ani, prezența scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate. Un Parlament care a subminat statul de drept și instituțiile democratice. Un Parlament care a deteriorat imaginea României la nivel internațional. Un Parlament care a produs guverne împotriva cărora s-a ieșit în stradă. Un Parlament care a dus țara din criză în criză și a lăsat-o vulnerabilă în fața pandemiei. Dragi români, nu trebuie să repetăm greșeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetățenii cu drept de vot nu au participat la alegeri”, a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

„Mai sunt patru ore și jumătate. Nu doar pentru patru ani după alegeri, cât pentru ani de istorie în Românie, care se reformează sau care stă și ridică din umeri și se chinuie în crize politice. Dacă nu ați apucat să votați, mergeți și votați. E un moment în care putem decide cum va arăta și guvernul, și Parlamentul (...). Puteți schimba drama aceasta pe care o trăim de 30 de ani. Dați-vă o șansă (...) chiar putem așeza românia pe o direcție mai bună", a transmis Barna într-un mesaj video postat pe Facebook.”, a spus Dan Barna, liderul USR PLUS într-o postare video făcută pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna, primul pe lista pentru Camera Deputaţilor la Sibiu, nu poate vota. El are COVID-19, fiind izolat în Bucureşti, iar domiciliul său este în Sibiu.

Alianţa USR-PLUS spune că, la cum arată cifrele la nouă ore de la deschiderea urnelor în ţară, „riscăm să avem în următorii patru ani Parlamentul cu cea mai scăzută legitimitate”.

Formaţiunea face un apel la oameni să meargă la vot, în condițiile prezenței foarte scăzute la urne.

„La cum arată cifrele la nouă ore de la deschiderea urnelor în ţară, riscăm să avem în următorii patru ani Parlamentul cu cea mai scăzută legitimitate. Aceasta, deşi miza este una uriaşă: alegerile de azi determină atât componenţa Legislativului, cât şi a viitorului Guvern. Şi, implicit, cum va fi viaţa în România în următorii ani. Vrem o ţară ca afară sau una din care tot mai mulţi români pleacă? Vrem un trai decent în propria ţară şi trimitem în Parlament oameni capabili să atingă acest obiectiv sau îi lăsăm pe aceiaşi politicieni să ne decidă soarta?”, este mesajul transmis, duminică, de USR-PLUS, potrivit News.ro.

Alianța face apel către români să meargă la vot: „Luaţi cartea de identitate, masca, gelul dezinfectant şi pixul şi daţi o fugă până la secţia de votare. Miza este prea mare pentru a sta acasă”.

Prezența la urne era sub 28% la ora 18.00. Dacă tendița se menține, vor fi alegerile parlamentare cu cea mai scăzută prezență de după 1989.

XS
SM
MD
LG