Linkuri accesibilitate

Rectificarea bugetară: 1 miliard de lei la Sănătate, 500 de milioane de euro la IMM-uri


România - premierul Ludovic Orban
România - premierul Ludovic Orban

Guvernul pregătește o rectificare de 1 miliard de lei la Sănătate, a anunțat marți seară premierul Ludovic Orban. De asemenea, de ordonanța de urgență, aflată în primă lectură în ședința de guvern de marți vor mai beneficia la rectificare ministerele Lucrărilor Publice, Agriculturii și programul destinat susținerii întreprinderilor mici și mijlocii.

„Avem prevăzută o creștere bugetară la Ministerul Sănătății de 1 miliard de lei, necesară pentru a face față creșterii cheltuielilor în lupta anti-covid. De asemenea, vom avea o majorare a cheltuielilor de investiții, la Ministerul Lucrărilor Publice. Și la Ministerul Agriculturii sunt prevăzute fonduri suplimentare, pentru a finaliza plățile pentru fermieri”, a spus premierul Ludovic Orban.

Programul pentru susținerea IMM-urilor va beneficia de 500 de milioane de euro din fonduri europene.

De suplimentări de bani de la buget vor beneficia și autoritățile locale, în special cele care nu au avut încasări din cauza epidemiei de Covid - 19.

„Vom aloca sprijn pentru echilibrarea bugetelor locale, dar primarii să nu-și imagineze ca iau banii pe ochi frumoși. În primul rând vom asigura fondurile necesare plății asistenților personali. De asemenea, vom asigura sprijin primăriilor cărora le-au scăzut veniturile, pentru că n-au mai avut aceleași încasări pe timpul pandemiei. Vom mai aloca fonduri și în cazul unor primării care au început proiecte de investiție prin fonduri europene dar nu își ma permit să asigure cofinanțarea”, a spus Orban.

XS
SM
MD
LG