Linkuri accesibilitate

Orban a avut câștig de cauză: a impus-o pe Violeta Alexandru la șefia PNL București în detrimentul lui Rareș Bogdan


Violeta Alexandru, de la societatea civilă la guvern și la șefia PNL București
Violeta Alexandru, de la societatea civilă la guvern și la șefia PNL București

Violeta Alexandru, propusă de Ludovic Orban la șefia organizației București, a fost votată ca președinte interimar în condițiile în care Rareș Bogdan nu a mai intrat în competiție. Votul a fost decisiv în favoarea lui Alexandru, care mai trebuie confirmată de Biroul Politic PNL.

Alegerea Violetei Alexandru, consilieră a lui Orban, vine pe fondul unor tensiuni între Rareș Bogdan și liderul PNL. Fostul realizator de la Realitatea, ales europarlamentar, era văzut ca o alternativă pentru București, unde liberalii au obținut un scor foarte prost, clasându-se în urma aliantei USR/PLUS. Acesta este și motivul pentru care, imediat după alegeri, Cristian Bușoi, liderul organizației, și-a dat demisia, fiind urmat de patru președinți de sector. Cei care au refuzat să demisioneze, precum Anca Boagiu, au fost demiși.

Peste 600 de membri PNL din organizațiile sectoarelor din București au trimis luni o scrisoare în care îi cereau lui Rareș Bogdan să preia conducerea PNL București. Ei susțineau că președinții de sector au fost obligați să demisioneze sau au fost demiși fără o consultare prealabilă.

Rareș Bogdan a declarat însă că Violeta Alexandru va fi aleasă are toată susținerea lui, fiind un om ”valoros”

„Dacă ar fi Violeta Alexandru nu pot fi decât încântat, a muncit fantastic door to door și la întâlnirile televizate. E un om foarte valoros. Putea fi bine pusă și pe lista de europarlamentare, la forța pe care o are, pentru că e un om foarte bun. A fost alături de Cioloș, după care a venit alături de noi, fiind consilierul domnului Orban și apoi a devenit cred membru la Sectorul 1. Pe cei din PSD i-a deranjat cu siguranță. Pe cei din PNL sigur nu i-a deranjat, precum nici pe cei 2,5 milioane de votanți ai PNL, pentru că lucrurile sunt simple – trebuie să fim într-o poziție radicală cu PSD. Eu am spus că PSD e doar rănit, nu e învins și trebuie să luptăm pentru asta. Ne așteaptă trei rânduri de alegeri extrem de grele, prezidențiale, locale și parlamentare”, a afirmat Rareș Bogdan.

Deocamdată nu s-au făcut noi propuneri de nume pentru preluarea acestor organziații, Orban spunând că Violeta Alexandru are libertatea să-și facă echipa.

Rareș Bogdan a negat însă că ar dori mai mare în partid sau că ar intenționa să-I ia locul lui Ludovic Orban, deși anumite note critice la adresa conducerii nu au lipsit din poziționările sale publice, fiind interpretate ca o luptă pentru putere.

Violeta Alexandru a condus Institutul de Politici Publice (IPP) și a fost ministru pentru Dialog social în guvernul Cioloș.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG