Linkuri accesibilitate

Orban anunță startul campaniei PNL pentru Iohannis. Rareș Bogdan, posibilă funcție la vârful partidului


Ludovic Orban ia distanță de candidatul USR-PLUS și spune că ideea de tandem președinte-premier nu este potrivită.
Ludovic Orban ia distanță de candidatul USR-PLUS și spune că ideea de tandem președinte-premier nu este potrivită.

PNL va demara campania de strângere de semnături pentru candidatura la un nou mandat de președinte al lui Klaus Iohannis, după ce partidul se va reuni la Consiliul Național, pe 8 august.

Liberalii se adună în Consiliul Național, pe 8 august, la București, unde vor anunța „demararea campaniei electorale pentru prezidenţiale, campanie care va începe cu campania de strângere de semnături pentru candidatura preşedintelui Klaus Iohannis”, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

PNL l-a invitat pe președintele Klaus Iohannis să participe la congres.

La congres se va aproba și integrarea în PNL a PACT, partidul lui Sebastian Burduja, care a fost numit președinte al PNL sector 1, precum și alegerea unui prim-vicepreședinte al partidului. Pentru această funcție ar urma să fie propus europarlamentarul Rareș Bogdan, conform unor surse citate de Agerpres.

Orban a respins ideea unei candidaturi în tandem președinte-premier, pe modelul celor de la USR-PLUS. „Sunt alegeri prezidenţiale. La alegerile prezidenţiale, românii sunt chemaţi să aleagă preşedintele României şi noi ne vom concentra întreaga campanie pentru a-i convinge pe români să voteze cu Klaus Iohannis, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României”.

Orban a luat distanță de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, spunând că
„românii au suficient discernământ şi vor merge pe mâna celui mai serios şi reprezentativ candidat la preşedinţie, care este Klaus Iohannis”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG