Linkuri accesibilitate

Orban cere verificarea achizițiilor făcute de spitale „de la tot felul de firme de casă”


Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi ministrului Sănătății să verifice achizițiile de materiale și echipamente făcute de spitale „de la tot felul de firme de casă”.

  • „Nu pot accepta să se facă achiziţii de la tot felul de firme de casă, în tot felul de spitale, de materiale şi echipamente care nu sunt conforme, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziţia spitalelor, avem marfă de calitate care garantează protecţia. Aici ministerul trebuie să intervină foarte hotărât în relaţia cu spitalele”, a spus premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern.

Orban a remarcat că după valul de declarații publice privind lipsa echipamentelor de protecție, de astă dată, după achiziționarea lor de către guvern acestea stau nefoloste pentru că spitalele, mai ales cele subordonate consiliilor județene, nu achiziționează aceste materiale, conforme cu normele de protecție.

  • „Urmăriţi prin Direcţiile de Sănătate Publică, monitorizaţi achiziţiile făcute de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declaraţii că nu au materiale, că nu au echipamente. La ora actuală s-au achiziţionat stocuri mari, iar acum aceste stocuri stau degeaba, pentru că spitalele, mai ales spitalele de subordonare către autorităţile locale nu achiziţionează materialele. Trebuie să reluăm un ciclu normal şi firesc. Trebuie să vedem dacă sunt materiale conforme, de calitate”, a mai declarat premierul.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG