Linkuri accesibilitate

Orban despre 10 august: Sunt mulți cei care nu vor să se finalizeze ancheta


Premierul Ludovic Orban a declarat, într-un interviu acordat Europei Libere, că este nemulțumit de ritmul în care se desfășoară ancheta în Dosarul 10 august, în care forțele de ordine au reprimat brutal o manifestație din Piața Victoriei.

Orban: Dosarul 10 august trenează pentru că vinovații găsesc aliați în parchete
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:15 0:00

„Nici măcar nu a fost finalizată instrumentarea dosarelor. Să ne aducem aminte că după ce inițial ancheta a început la Parchetul Militar, în mod suspect ancheta a fost preluată de DIICOT, repartizată unor procurori DIICOT, care nu de curând doreau să claseze dosarul. Din fericire, această decizie a fost invalidată și dosarul a revenit la Parchetul General, unde aștept să fie tratat cu profesionalism și cu mobilizare maximă pentru a putea fi identificați vinovații și pentru a putea fi pedepsiți vinovații”, a spus Orban.

Premierul mai afirmă că „sunt mulți cei care nu vor să se realizeze aceste anchete, să nu fie identificați vinovații, să nu fie pedepsiți cei care au fost vinovați și, probabil, găsesc aliați acești responsabili prin parchete sau în cadrul procedurilor care se desfășoară în instanțele de judecată”.

Colonelul Paraschiv, supranumit Fantoma Albă de la 10 august, este unul dintre cei pe care Orban îl vede „ca unul dintre posibilii responsabili”.

XS
SM
MD
LG