Linkuri accesibilitate

Orban respinge acuzațiile Gabrielei Firea privitoare la achiziția de măști pentru săraci


Premierul Ludovic Orban

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a cerut luni judecarea cu celeritate a contestaţiei privind achiziţia de măşti pentru persoanele defavorizate și a respins acuzațiile primarului PSD al Capitalei, Gabriela Firea, privind o presupusă apropiere a sa de această firmă. În schimb, Orban a ridicat semne de întrebare privind modul în care a fost contestată această licitație, cu intenția vădită de a tergiversa achiziția de măști, și a sugerat că, de fapt, firma care a făcut contestația ar fi apropiată de Gabriela Firea.

„Din păcate, ne-am confruntat cu contestaţii din partea unei firme care parcă a planificat să tergiverseze cât mai mult luarea unei decizii. Ministerul Sănătăţii a demarat procedura de aproape două luni de zile, a fost contestată decizia de adjudecare către firma care a oferit un preţ de 0,68 lei pentru o mască de tip chirurgical, a fost contestată şi la CNSC şi, în a zecea zi după respingerea contestaţiei de către CNSC, a fost contestată la Curtea de Apel. Solicit judecarea cu celeritate a acestei contestaţii, astfel încât să se poată încheia contractul şi în termen de o săptămână să fie distribuite măştile", a spus Orban, la sediul PNL, citat de Agerpres.

Solicitat să comenteze acuzațiile primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, care a spus că unul din prietenii săi ar fi în relații apropiate cu acționarii firmei care a câștigat licitația, Orban a spus că „este o minciună gogonată. Uitaţi-vă ce portofoliu de contracte a avut firma care a contestat şi veţi vedea adevărul despre unde s-au câştigat licitaţiile de către firma respectivă", a replicat Ludovic Orban.

El a evitat să dea un răspuns franc privind legătura care ar exista între firma care a făcut contestația și Gabriela Firea, dar a spus că „se poate vedea din portofoliul de contracte şi, mai ales, din atitudinea pe care o au, care mi s-a părut de tergiversare vădită. Adică nu poţi să aştepţi zece zile şi să ataci în a zecea zi ca să dureze cât mai mult licitaţia până la adjudecare."

Licitația de la Ministerul Sănătăţii care viza achiziţionarea de măşti pentru persoanele defavorizate a fost contestată la Curtea de Apel de o firmă „abonată a Primăriei Capitalei", a declarat duminică Ludovic Orban.

El a spus că modul în care firma care a depus contestația relevă faptul că „încearcă să împiedice finalizarea contractului".

Gabriela Firea a declarat, în replică, luni dimineață că premierul „insistă să acopere incompetenţa Guvernului" privind achiziţia măştilor de protecţie „aruncând pisica în curtea altora".

„Este a doua oară când afirmă la televizor că firma care a contestat licitaţia pentru măşti este 'abonată la contracte cu Primăria Capitalei'. Prima oară am tăcut, crezând că e dezinformat! Dar văd că persistă în eroare! Da, este abonată această firmă la Primăria Capitalei, dar nu la contracte, ci la contestaţii! Şi nouă ne-au blocat nenumărate licitaţii pentru achiziţia unor produse şi/sau servicii extrem de importante pentru bucureşteni. (...) Dacă premierul insistă cu aceste insinuări murdare la adresa mea şi a colegilor mei de la Primărie, o să-l ajut public să rezolve problema spinoasă, indicându-i public persoana din anturajul său care ar putea contacta direct şi amical acţionarii acestei firme, transmiţându-le că nu este corect şi moral ce fac!", a scris Firea, pe Facebook.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG