Linkuri accesibilitate

Orban, despre candidații comuni cu USR: obiectivul este să eliberăm Bucureştiul de o guvernare catastrofală


PNL continuă discuțiile cu USR pentru desemnarea de candidați comuni la localele din acest an, miza fiind dată de primăria Capitalei și a cât mai multor primării de sector.

„Continuăm discuţiile, indiferent care va fi forma de înţelegere, din punctul nostru de vedere important este să ne concentrăm eforturile pe câştigarea primăriei capitalei şi evident a cât mai multor primării de sector. Sunt două primării de sector unde situaţia e un pic mai dificilă, 3 şi 4. Sunt primari care stau bine în sondajele de opinie", a spus premierul Ludovic Orban, președinte al Partidului Național Liberal, la Digi 24.

El a dat asigurări că, indiferent care va fi rezultatul acestoe negocieri, nu va exista un atac al PNL împotriva USR-PLUS, pentru că obiectivul ambelor partide este debarcarea PSD și a Gabrielei Firea de la Primăria Capitalei.

„Ne-am dori să ne înţelegem, dar indiferent de ce formă de înţelegere va exista, din punctul nostru de vedere nu va exista niciun atac împotriva USR-PLUS în toată perioada campaniei şi dacă vom putea susţine un candidat care are şanse mai mari, că e din PNL, că e din USR-PLUS, până la urmă în direcţia aceea ne vom îndrepta, pentru că obiectivul nostru este să eliberăm Bucureştiul de o guvernare catastrofală", a afirmat Orban.

Liderul PNL a mai spus că au fost validaţi candidaţi în Zalău şi Galaţi şi mai sunt în analiză trei-patru municipii reşedinţă de judeţ.

„La Constanţa noi deja am luat decizia. Am făcut o cercetare sociologică foarte amplă, avem un candidat, Virgil Chiţac, care a fost foarte aproape de câştigarea alegerilor data trecută, care acum stă bine, beneficiază de încredere şi are prima şansă să câştige. Dar asta nu înseamnă că ne vom consuma energia împotriva USR. Obiectivul este să înlăturăm PSD”, a spus Orban.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG