Linkuri accesibilitate

Orban: Fără restricții suplimentare la prelungirea stării de alertă


Romania Ludovic Orban prime minister

Hotărârea de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă pe teritoriul României nu va conține restricții suplimentare față de cele în vigoare pentru că autorităţile au deja instrumentele legale pentru a putea opri creşterea numărului de îmbolnăviri din cauza noului coronavirus, spune premierul Ludovic Orban.

„În ceea ce priveşte prelungirea stării de alertă, nu vom introduce măsuri de restricţie suplimentare. Considerăm că la ora actuală avem practic instrumentele la dispoziţie pentru a putea opri creşterea numărului de cazuri”, a afirmat prim-ministrul Ludovic Orban, joi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de News.ro.

Premierul spune că, dimpotrivă, la finalul perioadei de 30 de zile intenționează să mai reducă din restricții pentru a putea „da drumul la activități”, fără a le numi explicit.

„Deocamdată avem un set de măsuri, atât măsuri naţionale, dar şi măsuri care se iau în funcţie de situaţia locală, vedem rezultatele acestor măsuri pe care le-am luat, măsuri de protecţie sanitară, de limitare a contactului social şi în funcţie de ceea ce se va întâmpla în următoarea perioadă, vom lua decizii. Nu ne dorim să impunem restricţii, dimpotrivă, noi am dori la finalul acestor 30 de zile să mai dăm drumul la activităţi”, a adăugat şeful Executivului.

Orban a spus că singurul obiectiv, la asumarea unor restricții cu impact negativ în plină campanie electorală, a luat în calcul doar intenția de a proteja populația de efectele negative ale epidemiei de coronavirus.

„Pentru noi fiecare îmbolnăvire reprezintă un motiv de îngrijorare şi din cauza asta comunicăm atât de mult public, am luat măsuri care... Gândiţi-vă, noi suntem în campanie electorală şi cu toate astea am luat măsuri care erau necesare, care pot să genereze efecte negative în ceea ce priveşte percepţia Guvernului şi pot să genereze respingere. Am luat aceste măsuri pentru că ele erau absolut necesare pentru că sănătatea şi viaţa oamenilor nu poate fi pusă în balanţă cu alte drepturi a căror suspendare o perioadă, practic, poate să ducă la consecinţe benefice pentru viaţa şi sănătatea oamenilor”, a mai spus premierul.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Drogat și închis: un activist rus povestește despre abuzul psihic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:34 0:00
XS
SM
MD
LG