Linkuri accesibilitate

Orban: Faptul că cineva pleacă din PSD este rezultatul unei decizii personale


Premierul Ludovic Orban, președinte al PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că dezertările din Partidul Social Democrat nu sunt consecința vreunei tentative de racolare făcute de liberali, ci rezultatul unei decizii personale a celor care înțeleg că nu se vor mai regăsi pe listele PSD.

„Faptul că cineva pleacă din PSD este rezultatul unei decizii personale, nu este rezultatul unei tentative a PNL-ului de a determina această decizie. E o decizie personală, de altfel, mai mult de 100 dintre parlamentarii PSD nu se vor mai regăsi pe liste şi ei ştiu lucrul ăsta şi, normal, că fiecare acţionează în funcţie de această relaţie pe care o are cu PSD sau cu alte partide şi îşi va stabili poziţia în funcţie de ceea ce crede că este mai bine", a spus Ludovic Orban, luni, la sediul PNL.


El a fost întrerupt în timpul declarațiilor de presă de protestatarul Marian Tivilic Moroșanu, poreclit „Ceauşescu” pentru că, arestat la mineriada din 13-15 iunie 1990, a fost acuzat, la fel ca dictatorul Nicolae Ceaușescu, în 1989, de subminarea economiei naționale. Moroșanu i-a oferit lui Ludovic Orban un lanț și un lacăt, într-un gest simbolic prin care i-a cerut liderului PNL să blocheze accesul unor foști membri PSD în Partidul Național Liberal.

Orban a refuzat lanţul şi lacătul şi a spus că lui nu-i plac lanţurile, ci cheile și că iubește libertatea, susținând că ușile PNL ar fi, de fapt, închise.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG