Linkuri accesibilitate

Orban îi cere Gabrielei Firea să iasă „din cheia politică” în deciziile privind pandemia


Prime Minister Ludovic Orban Victoria Palace video capture

Premierul Ludovic Orban i-a transmis, miercuri, Gabrielei Firea, că trebuie să iasă „din cheia politică” în declarațiile publice legate de epidemie, după ce primarul general a afirmat că va mai lua nicio măsură la nivel local deoarece a fost criticată pentru închiderea parcurilor.

„Eu cred că trebuie să ieșim din cheia politică în declarațiile publice legate de epidemie. Fiecare să-și facă treaba acolo unde e învestit cu autoritate de cetățeni. Aștept cu mare interes măsuri care să ducă la reducerea riscului de răspândire. Eu am făcut apel la toți primarii și le-am solicitat implicarea serioasă în generarea unei conduite corecte din partea cetățenilor, le-am solicitat concursul în deciziile pe care le luăm. Avem nevoie de colaborarea autorităților locale”, a declarat Ludovic Orban.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a criticat, marți, guvernul și pentru că a lăsat la decizia autorităților dacă introduc obligativitatea purtării măștilor în aer liber.

„Mi se pare un fel de ipocrizie. Să nu mai arunce pisica către autoritățile locale”, a mai spus ea.

Premierul Orban a mai declarat marți că autoritățile au în discuție „trei, patru” scenarii pentru deschiderea anului școlar, un grup de lucru interministerial analizând toate variantele pentru acest lucru.

„Totul depinde de evoluția epidemiei”, a mai punctat el șj a criticat PSD pentru insistențele pe acest subiect.

„Cred că presiunea asta pentru a furniza informații despre deschiderea școlilor acum este rezultatul, mai degrabă, a inițiativei demagogice a PSD, care m-a chemat să vorbesc eu despre deschiderea școlilor, să vorbesc de câte-n lună, câte-n stele”, a afirmat Ludovic Orban.

El a mai spus că este constituit un grup de lucru interministerial care pregătește toate scenariile, în funcție de situația epidemiologică, pentru deschiderea școlilor.

De asemenea, premierul a arătat că trebuie făcută o evaluare a infrastructurii școlare și a cadrelor didactice.

”Vor fi trei-patru scenarii. Se știe că nu sunt multe Ne uităm ce se întâmplă afară. Când vom fi pregătiți, vom comunica. Dar spun încă o dată - totul depinde de evoluția epidemiei”, a mai spus Ludovic Orban.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG