Linkuri accesibilitate

Orban: Localele în iulie și parlamentarele prin vot electronic sau prin corespondență


Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban spune că alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie dacă primul val al epidemiei cu coronavirus se va stinge la începutul lunii iulie.

„Dacă primul val de epidemie se va stinge la 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val va fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cât mai repede”, a spus premierul Ludovic Orban, la televiziunea B1.

Cât privește alegerile parlamentare, care ar trebui să aibă loc în decembrie, adică după declanșarea celui de al doilea val al epidemiei, Orban spune că soluția la avertismentul epidemiologilor este organizarea lor prin corespondență.

Vom vedea ce se va întâmpla în decembrie. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate pe data de 6 decembrie. Sigur, în cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte aşa cum am luat şi acum, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă adăugăm şi câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă înclusiv în ţară sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă", a mai spus premierul Ludovic Orban.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG