Linkuri accesibilitate

Orban: Dacă voi fi obligat, voi lua orice măsuri se vor impune. Vorbim de viața românilor


Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut miercuri un apel la responsabilitate, după recordul de infectări cu noul coronavirus, și a spus că acesta se datorează exclusiv nerespectării regulilor sanitare.

Orban a spus că nu intenționează să impună noi restricții dar, dacă va fi obligat, va lua „orice măsură se va impune”, pentru că „vorbim de viața românilor”.

„Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei care nu cred în existența virusului. Dacă cineva ignoră regulile, atunci când se îmbolnăvește îi pune în pericol și pe cei dragi, pentru că atunci când te îmbolnăvești riști să-i pui în pericol și pe cei apropiați ție (...). Dacă nu vă pasă de sănătatea voastră și credeți că acest virus nu este periculos, vă rog să vă pese de mama dvs, de tatăl dumneavoastră, de copilul dumneavoastră”.

Principalele declarații ale premierului Ludovic Orban:

  • Astăzi am avut cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19. Am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână.
  • Cauza principala e nerespectarea regulilor de protecție sanitară: portul măștii, distanțarea fizică, spălatul mâinilor.
  • Suntem într-un moment de cumpănă.
  • Guvernul este la datorie, alături de celelalte autorități. De fiecare dată când a fost necesar, am luat toate măsurile pentru a proteja sănătatea românilor.
  • Transmit un mesaj de încredere că parlamentul înțelege situația și va adopta legea care ne va da posibilitatea de instituire a carantinei, izolării la domiciliu, tratarea pacienților sub controlul medicilor. Sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie pentru a rămâne eficienți.
  • Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, de un comportament responsabil al liderilor politici, al reprezentanțilro acestora în instituții. Avem nevoie de implicare responsabilă a tuturor companiilor, pentru că ele sunt responsabile de respectarea regulilor.
  • Avem nevoie de fiecare cetățean să fie alături de noi în bătălia contra unei epidemii fără precedent.
  • Au fost campanii de dezinformare în această perioadă.
  • Guvernul nu vrea să reinstituie nici o restricție, nu dorește să ia nici o măsură care să afecteze negativ economia, pentru că și așa economia a fost afectată grav de epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic care să asigure o revenire cât mai rapidă a economiei la normalitate. Obiectivul nostru e să apărăm companiile și angajații. Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, spun clar că, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsura se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor.
  • Virusul nu iartă pe nimeni. Dacă cineva ignoră regulile și se expune îmbolnăvirii, când se îmbolnăvește îi pune în pericol și pe cei dragi
  • Dacă nu vă pasă de sănătatea dvs, vă rog să vă pese de părinții dvs, de copiii dvs, de prieteni, frați, colegi.
XS
SM
MD
LG