Linkuri accesibilitate

Orban: Orașele administrate de PSD, în comuna primitivă. Ciolacu: Luați notițe de la primarii PSD


Ludovic Orban și Marcel Ciolacu

Liderii PSD și PNL au susținut luni un tir încrucișat pe tema primarilor fiecărui partid și a capacității acestora de a gestiona o comunitate sau, dimpotrivă, a incapacității edililor de la partidul advers de a o face, tir prilejuit de participarea premierului Ludovic Orban luni, la dezbaterea „Smart cities days”, organizată la Palatul Victoria în sistem de videoconferinţă.

Pentru premierul Ludovic Orban, lider al PNL, Bucureştiul şi alte oraşe conduse de PSD sunt în „comuna primitivă” şi nu au legătură cu conceptul de smart city.

„Din păcate, Bucureştiul şi multe alte oraşe, care din păcate au fost administrate de cei de la PSD, sunt în comuna primitivă şi nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă conceptul de smart city. Iar aici va trebui să facem paşi acceleraţi. 27 septembrie va fi o dată în care cetăţenii în fiecare comunicate locală vor putea să voteze pentru administratori inteligenţi, pentru administratori care să aibă viziunea şi capacitatea de a introduce toate soluţiile inteligente posibile pentru a creşte calitatea vieţii”, a explicat Ludovic Orban.

El i-a reproșat primarului PSD al Capitalei, Gabriela Firea, lipsa unei hărți a reţelelor subterane de apă caldă şi gaz şi a unei aplicații online care ar face posibilă identificarea situației juridice a fiecărui teren, cum au toate orașele smart, precum și lipsa unui sistem de management al traficului în Bucureşti.

„Avem un sistem de management al traficului în care s-au investit vreo 27 sau 28 de milioane de euro iniţial, după care s-au mai băgat bani şi care nu funcţionează, în Bucureşti, de exemplu. Nu vreau să vă spun că, dacă ne uităm la multe municipii, vom vedea că dacă le explici de baza de date urbană, trebuie să le mai pui nişte întrebări ajutătoare ca să înţeleagă ce e aia baza de date urbană. Avem probleme majore în ceea ce priveşte, de exemplu, în Bucureşti nu avem harta reţelelor subterane pe unde trec reţelele de apă caldă, de gaz. Nu există o astfel de hartă. Ce să mai vorbim de planificarea intervenţiilor subterane în modernizarea reţelelor subterane. (...) În Bucureşti nu avem cadastru făcut, ce să mai vorbim de sisteme, aplicaţii online prin care poţi să identifici situaţia juridică a fiecărui teren, vorbim de reglementare urbanistică în condiţiile în care nu mai avem Plan de Urbanism General şi soluţia la care a apelat Primăria Capitalei să adopte PUZ-uri de sector, planuri de urbanism local pe sector, ca şi cum sectoarele ar putea să gândească global direcţiile de dezvoltare urbanistică la nivelul întregului Bucureşti”, a afirmat Orban, citat de News.ro.

Declarațiile lui Orban au primit imediat replica dată pe Facebook de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care nu a răspuns punctual imputărilor premierului ci a declanșat un atac virulent, în care nu a cruțat nici insultele, la adresa liberalilor. Pentru Ciolacu, liberalii ar trebui să ia notițe de la primarii și președinții de consilii județene ai PSD pentru modul în care au administrat județele și Capitala României.

„Mult tupeu îți trebuie ca, după ce abia te-ai întors dintr-un județ devenit focar de infecție din cauza lăcomiei, sfidării și nesimțirii unui baron PNL, să ataci administrațiile PSD! Sucevenii așteptau de la un premier #soluții pentru ca viața lor să reintre cât mai repede în normalitate. După nenorocirea prin care au trecut din cauza lui Flutur, nu de cântece la vioară și aberații cu viruși gazați aveau nevoie! Dar asta vă e adevărata față! Când nu sunteți în stare de nimic, dați vina pe alții pentru orice. Ar trebui să luați notițe de la primarii și președinții de Consilii Județene PSD pentru modul în care au administrat județele și Capitala în această perioadă! Fără ei, cum vă mai împăunați voi cu gestionarea eficientă a pandemiei??! Rămâneați doar cu ”eficientul” domn Flutur! Într-adevăr, ați lăsat autoritățile locale să lupte singure cu pandemia! Iar, ca să aveți unde merge cu elicopterul să tăiați panglici, dați-le rapid banii cheltuiți tuturor administrațiilor locale!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG