Linkuri accesibilitate

Orban: Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi restricţii


Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut un apel vineri la populație să respecte măsurile de protecție impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, avertizând că orice creștere a numărului de noi cazuri, precum s-a întâmplat în ultimele două zile, poate duce la noi măsuri restrictive.

Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi", a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernica, unde a participat la evenimentul de lansare a proiectului "Produs în Arie Naturală Protejată", întrebat dacă numărul mai mare de cazuri de COVID înregistrat joi nu reprezintă un semnal de alarmă pentru autorităţi, potrivit Agerpres.

Premierul a precizat că autoritățile au în vedere o „relaxare graduală", dar o evoluție în creștere a numărului de cazuri va putea duce la o înăsprire a măsurilor.

Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi şi protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii", a mai afirmat Ludovic Orban.

România a înregistrat o creștere îngrojitoare a numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus, fiind înregistrate joi 238 de noi cazuri, iar vineri alte 196. Marți, era înregistrat un nivel minim al ultimelor luni de 119 noi infectări. În total, România a ajuns la 20.103

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG