Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Parteneriatul Strategic cu SUA și-a dovedit din nou relevanța, în pandemie


Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de relații diplomatice între România și Statele Unite ale Americii, în care subliniază că Parteneriatul Strategic dintre cele două state și-a dovedit din nou relevanța, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Aniversăm astăzi 140 de ani de relații diplomatice cu Statele Unite ale Americii, care de-a lungul istoriei noastre au contribuit în momente cheie la împlinirea năzuințelor românilor pentru o națiune de sine stătătoare, pentru dezvoltarea democratică și pentru garantarea securității naționale a României.

România și Statele Unite ale Americii sunt angajate într-o relație bilaterală consolidată, reflectată de dinamica dialogului politic bilateral, nivelul de cooperare în domeniul politico-militar şi de securitate și intensificarea schimburilor economice și comerciale. Parteneriatul Strategic cu SUA, care este un pilon esențial al politicii noastre externe, oferă o garanție durabilă pentru securitatea și prosperitatea națională, alături de apartenența la NATO și la Uniunea Europeană.

În contextul pandemiei globale cu noul coronavirus, Parteneriatul Strategic și-a dovedit din nou relevanța, România și SUA cooperând aprofundat pentru a diminua riscurile la adresa cetățenilor noștri", a scris premierul Ludovic Orban pe Facebook.

Liderul executivului a subliniat atașamentul României pentru valorile democratice și dorința de dezvoltare a relațiilor bilaterale cu Statele Unite.

Atașamentul țării noastre față de valorile democratice, contribuția semnificativă a Parteneriatului nostru la securitatea euro-atlantică și stabilitatea regională reprezintă o bază solidă pentru consolidarea și aprofundarea în continuare a relațiilor dintre România și SUA.

Cu ocazia aniversării a 140 de ani de relații diplomatice, reafirm determinarea mea și a Guvernului pe care îl conduc pentru a dezvolta constant relațiile cu Statele Unite ale Americii, de o manieră concretă, în conformitate cu interesele noastre comune și valorile împărtășite. Îmi exprim convingerea că Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite Americii va continua să se extindă, valorificând toate oportunitățile, precum și potențialul unei relații bilaterale mutual benefice”, a concluzionat Ludovic Orban.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG