Linkuri accesibilitate

Orban: Pensiile vor crește astfel încât să poată fi plătite și în următorii ani


Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a spus că guvernul va crește pensiile dar într-o manieră în care această creștere să poată permite plata lor și pentru următorii ani, nu doar în ultimele patru luni ale acestui an.

„Despre pensii, am să dau un răspuns clar. Sigur că ne dorim creșterea pensiilor, vom crește pensiile. Ăsta este obiectivul nostru, noi am prevăzut sumele de bani. Pe de altă parte, trebuie să facem o analiză foarte riguroasă a contextului economic, a încasărilor bugetare”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Întrebat dacă vor crește din toamnă, așa cum era planificat, premierul a răspuns: „După primele șase luni, Ministerul Finanțelor are obligația să facă raportul privind evoluția economiei și bugetului în România și pe baza datelor respective vom lua toate deciziile și vom anunța public”.

„Repet, obiectivul nostru este să creștem pensiile, dar să le creștem astfel încât ele să poată să fie plătite și nu numai anul ăsta, patru luni de zile, ci să poată să fie plătite în toți anii care vor veni”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și:

XS
SM
MD
LG