Linkuri accesibilitate

Orban: Privatizarea sistemului sanitar, o minciună gogonată a PSD


Ludovic Orban, prim-ministru al României

„Aberaţiile cu privatizarea sistemului de sănătate, cu obligaţia coplăţii în spitalele private sunt minciuni gogonate. Nimeni nu schimbă structura de organizare a spitalelor, nimeni nu introduce coplata pentru programele de sănătate, care sunt asigurate fie de spitale publice, fie private”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, despre proiectul de Ordonanță al Ministerului Sănătății, privind liberalizarea programelor naționale de sănătate.

Orban, citat de Mediafax, a adăugat că social-democrații, tocmai cei „care prin intermediul Ordonanţei adoptate în 2019 au introdus coplata în sistemele private”, inventează minciuni.

„Culmea nesimţirii este la PSD, care prin intermediul Ordonanţei adoptate în 2019 au introdus coplata în sistemele private, tocmai ei inventează această minciună că ar fi condiţionată furnizarea serviciilor medicale în cadrul programelor de sănătate finanţate de la casa de sănătate ar fi introdusă coplata. Nu va fi necesară nicio coplată la spitalele private sau la spitalele publice pentru a accesa serviciile medicale care sunt oferite în cadrul programelor de sănătate”, a argumentat liberalul.

Ludovic Orban a mai zis că „propunerile de modificare a legislaţiei în domeniul sănătăţii izvorăsc din nevoia de a asigura fiecărui cetăţean libertatea de a-şi alege furnizorul de servicii medicale în ceea ce priveşte programele de sănătate care sunt finanţate de la bugetul CNAS”.

Fostul minsitru al Sănătății Florian Bodog propune PNL-ului interzicerea oricărui tip de coplată pentru programele naționale de sănătate și suplimentarea bugetului, astfel liberalii vor demonstra că ordonanța aflată în dezbatere publică referitoare la spitalele private „nu e o altă afacere PNL”.

Ministerul Sănătății are în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea furnizorilor publici

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG