Linkuri accesibilitate

Orban: Rectificarea bugetară ar duce țara spre faliment


Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică, la Iaşi, că amendamentele aprobate de PSD pentru rectificarea bugetară vor fi corectate în Parlament, dar anunţă că Executivul este pregătit pentru orice situaţie, astfel încât să împiedice PSD „să facă rău României”.

„Ceea ce s-a întâmplat în Comisia de buget-finanţe, unde PSD are o majoritate conjuncturală, reprezintă o crimă împotriva economiei româneşti şi riscă să conducă România spre incapacitate de plată, spre faliment”, a declarat Orban, conform News.ro.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, miercuri, raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an.

Printre amendamentele votate este creşterea punctului de pensie cu 40%, nu 14% cum a propus Guvernul, dar şi alte cheltuieli.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, dar şi USR au criticat adoptarea amendamentelor la rectificarea bugetară şi au vorbit despre faptul că acestea aruncă în aer finanţele publice ale ţării.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG