Linkuri accesibilitate

Orban, la final de campanie: PSD există. Noi -ziua, ei - noaptea ca hoţii


România - Premierul Ludovic Orban

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri, la evenimentul de încheiere a campaniei electorale, că în ciuda absenței PSD din București, nu înseamnă că nu există.

Orban a făcut un inventar al absențelor PSD din București și al traseelor ocolite pe care primarul general al Capitalei, candidată la un nou mandat, le alege pentru a-și transmite mesajele.

„Eu nu am văzut PSD în campania asta în Bucureşti. Aţi văzut? Să nu credeţi că nu există. Noi suntem ziua, ei sunt noaptea ca hoţii. Noi suntem la vedere, ei sunt în ascuns. Noi suntem la suprafaţă, ei sunt în subterane. Şi-au luat firmă pe care nimeni nu ştie cu cât o plătesc, o plătesc la negru în mod evident, nu ştiu dacă aţi auzit de ei, cei care au scos Marea Britanie din Uniunea Europeană şi acum îşi imaginează că pot scoate şi Bucureştiul din Uniunea Europeană, dar singurul lucru pe care o să îl realizeze este că o să o scoată pe Firea din Bucureşti. De fapt nici nu trebuie să o scoată pe Firea din Bucureşti, pentru că ea nu este în Bucureşti decât din când în când, când apare la televizor şi la Primărie, dar foarte rar. În rest o găsiţi în Voluntari, alături de Pandele. Credeţi că altcineva ia decizii la Bucureşti decât Pandele? Vă înşelaţi, în casa aceea cântă cocoşul”, a afirmat Ludovic Orban vineri seara la evenimentul de final de campanie electorală PNL şi USR-PLUS, la Verde Stop Arena.

Orban a atras atenția că PSD nu trebuie subapreciat pentru că, din disperare, „este capabil de orice”.

„Să ştiţi că ne luptăm cu un adversar care este capabil de orice, este un adversar care nu se dă în lături de la folosirea niciunui mijloc, pentru că ei sunt disperaţi, literalmente disperaţi. Şi ce pierd ei? Aproape tot, pentru că în ultimii patru ani şi la Capitală şi la cele şase sectoare banul public s-a scurs sistematic în foarte multe buzunare private ale caracatiţei pe care doar câteva tentacule a reuşit să le prezinte Nicuşor Dan sunt mult mai multe tentacule şi mult mai mulţi aceia care jefuiesc Bucureştiul în ultimii patru ani de zile. Dacă vă uitaţi la televizor vedeţi inclusiv pe posturi onorabile şi care contează în Bucureşti cum rulează de 20-30 de ori o reclamă cu Societatea de Consolidări a Primăriei Capitalei. De ce îşi face reclamă Societatea de Consolidări a Primăriei Capitalei, în condiţiile în care nu participă la nicio licitaţie, ea primind contractele prin încredinţare directă de la Primăria Capitalei. Răspunsul este simplu, dragii mei, ca să îi determine să mintă, ca să nu difuzeze nicio critică împotriva Primarului General, ca să nu arate nimic din faţa hâdă a acestei administraţii şi lucrul acesta îl vedem pe televiziuni, îl vedem pe site-uri de ştiri şi stăm, de multe ori, şi ne întrebăm oare de ce nu sunt prezentate live evenimentele noastre. Spor la treabă, mobilizare şi pe 27 septembrie să ne bucurăm de izbândă”, a conchis Orban.

Liderul USR Dan Barna a făcut trimitere subtilă la problemele de alimentare cu apă caldă din București, în timpul mandatului Gabrielei Firea și a spus că Nicușor Dan este primarul de care Bucureștiul are nevoie.

„Bucureștiul va avea în sfârșit un primar care și-a dedicat ultimii ani pentru sufletul acestui oraș. Haideți să ne gândim cum arată orașul, arată ca un oraș din care fantoma lui Ceaușescu iese prin țevile de apă caldă. Am ajuns aici fiindcă am crezut că există o limită. După guvernarea Dacian Cioloș am crezut cu toții ca în România se respiră și că merge înspre bine, și că ce se poate întâmpla dacă nu mergem la vot și iată că n-am mers și ne-a arătat Dragnea ce se poate întâmpla. Despre asta e vorba și la votul de duminică. Dacă nu mergem la vot asta se va întâmpla din nou. Nicușor Dan este primarul de care avem nevoie!”, a afirmat copreședintele USR PLUS Dan Barna.

„Dacă nu mergem la vot se pot întâmpla lucruri foarte nasoale pentru Bucureşti şi pentru România. De aceea e important să ne ridicăm, să ne luăm de agăţătoarea cămăşii şi să mergem la vot. Şi noi şi prietenii, şi vecinii şi colegii, pentru că prea am am stat confortabil în logica «ah, Nicuşor nu e destul de spectaculos, ah Orban nu face reforme, ah, Barna nu e suficient de smart pentru ce urmează să se întâmple în România. Aşteptăm mai mult». Mai mult de data asta este exact omul acela de acolo, Nicuşor Dan. Asta e mai multul şi mai mult sunt cei şase colegi care au vorbit cu bun simţ, cu amabilitate, cu dragi bucureşteni, vă rog, mergeţi la vot. Da, în discursul meu e despre altce, scrie altceva aici, dar nu mai suport să spunem «nu e suficient de bună alternativa». E foarte bună alternativa. Nicuşor Dan e primarul de care avem nevoie şi să cer tuturor să ieşiţi la vot”, a completat Dan Barna.

Candidatul PNL și USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a spus că lupta pentru București este una între „o clasă întreagă de oameni care doreşte dreptate, onestitate, profesionalism” şi „o gaşcă care vremelnic este la putere şi care foloseşte banii noştri pentru a se preaslăvi şi pentru a ne spune tuturor că albul este negru şi negru este alb”.

Nicușor Dan s-a arătat optimist că PNL și USR PLUS vor obține „șapte primării din șapte” și „șapte Consilii din șapte, majoritatea în Consiliu”.

El a transmis câte un mesaj pentru oamenii din clasa medie, antreprenori, angajați, corporatiști și liber-profesioniști, altul pentru tinerele familii din București și pentru vârstnici.

„Am spus și repet, această campanie este mai mult decât o campanie pentru un trafic mai bun, o poluare mai redusă, pentru apă caldă sau chiar pentru un salariu mai mare este, de fapt, o luptă pentru valori. Este o luptă între o clasă întreagă de oameni care dorește dreptate, onestitate, profesionalism, o scară echitabilă de valori în societate și o gașcă care vremelnic este la putere și care folosește banii noștri pentru a se preaslăvi și pentru a ne spune tuturor că albul este negru și negru este alb și pentru a reduce la tăcere orice opozant. Nu se poate, dar încearcă și pentru a face din niște nulități, mari valori. Pentru că asta a făcut și epoca Iliescu, asta a făcut și epoca Dragnea, asta a făcut și epoca Năstase și asta face și Dragnea de București în ultimele sale zile, încearcă să ne convingă că albul este negru și negru este alb și așa cum a constatat, astăzi, Biroul Electoral Municipal, chiar în această campanie a dat banii noștri pentru a ne spune că a făcut un spital pe care nici măcar nu l-a început.”

El a făcut în final un apel la vot, la mobilizarea celor apropiați pentru participarea la vot.

„Eu sunt foarte optimist că pe 27 septembrie adevărul va învinge minciuna, competența va învinge incompetența și cinstea va învinge corupția! La vot!” - a spus Nicușor Dan.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG