Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban depune luni, la Parlament, cererea de învestire


Premierul desemnat Ludovic Orban va depune luni în parlament programul de guvernare și lista de miniștri

Premierul desemnat Ludovic Orban va transmite luni Parlamentului cererea de învestire, programul de guvernare actualizat și lista de miniștri.

Anunțul a fost făcut chiar de Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută la Balș (Olt).

"Am hotărât să depunem luni programul de guvernare actualizat şi lista de miniştri, dar nu pot să mă prezint în faţa Parlamentului înainte de a mă prezenta în faţa forurilor statutare ale PNL. Luni, la ora 10,00, vom avea o reuniune a Biroului Politic Naţional şi vom supune votului colegilor din PNL programul reactualizat şi lista Guvernului pentru ca tot luni să le trimitem spre Parlament, astfel încât să reducem cât mai mult posibilitatea boicotului procedural pe care-l planifică PSD", a declarat vineri Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi seară pe Ludovic Orban să formeze unui nou guvern, anunțând că își păstrează ca primă opțiune alegerile anticipate.

Din momentul în care Ludovic Orban va depune în parlament lista de miniștri și programul de guvernare pentru învestirea unui nou guvern începe procedura de alegeri anticipate - 60 de zile pe care le are parlamentul la dispoziție să acorde vot de încredere unui nou Executiv.

Dacă Parlamentul nu acordă încrederea în acest termen, atunci președintele trece la dizolvarea sa.

Guvernul Orban a fost demis miercuri, de parlament, la trei luni de la învestirea sa. Moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată cu 261 de voturi, cu 28 peste numărul necesar pentru demiterea guvernului, după ce guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, și-a angajat răspunderea pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG