Linkuri accesibilitate

Ordonanța procurorului general, respinsă de instanță. Sorina poate pleca din tară cu părinții adoptivi


Sorina și Ramona Săcărin, mama sa adoptivă
Sorina și Ramona Săcărin, mama sa adoptivă

Judecatoria Slatina a respins, joi, cererea de emitere a unei ordonanțe președințiale făcută de procurorul general Bogdan Licu, precum și toate celelalte cereri de intervenție în proces, inclusiv cea formulată de familia de asistenți maternali, Sărămăt.

Ca urmare, Sorina poate pleca în Statele Unite împreună cu părinții săi adoptivi. Aceasta însă după ce părinții vor obține viza pentru America și procura notarială pentru a putea trece granița înpreună cu minora.

Este cea de-a doua înfringere pentru Bogdan Licu după ce instanța a respins, săptămâna trecută, și cererea de revizuire a adopției. Decizia de azi este executorie.

Miercuri, procurorul Mihaiela Moraru- Iorga de la Secția Specială pentru Investigarea Magistraților a returnat pașaportul Sorinei, pe care îl reținuse fără nicio explicație timp de aproape o lună. Miercuri, Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei, a declarat pentru Europa Liberă că nu are nicio temere în ce privește ordonanța cerută de procurorul general.

”Nu am nicio temere în ce privește ordonanța președințială, pentru că este un abuz pe care niciun judecător nu-l va valida. A limita cuiva dreptul de a părăsi teritoriul României se poate face numai pe caz penal al persoanei respective, nu că ai tu o anchetă cu un procuror care e investigat. Iar ei duc asta la un judecător civil să restricționeze dreptul unui cetățean român de a părăsi teritoriul țării. E un abuz și ați văzut că ordonanța este dată din mână în mână ca un cartof fierbinte. Noi am vrea să fie lămurite toate chestiunile până când plecăm din țară, dar depinde cât se lungește”, spune Gabriel Săcărin.

Așa cum se vede din minuta ședinței Judecătoriei Slatina, cererea lui bogdan Licu a fost repinsă pe toată linia. "Respinge cererea de emitere a ordonanței președințiale formulată de procurorul general al PICCJ în contradictoriu cu pârâta DGASPC Mehedinți, ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă.

Respinge ca neintemeiata cererea de emitere a ordonanței președintiale formulată de procurorul general al PICCJ în contradictoriu cu pârâții - reclamanți Săcărin Ramona Elena și Săcărin Gabriel și cu pârâta Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție,
" se scrie în minuta Judecătoriei Slatina.

A fost respinsă și cererea de intervenție în proces a numitului Gene- Greb Bejan, procesoman bucureștean, al cărui nume apare în nu mai puțin de 266 de cauze. Pe lista lui apar: Victor Ponta, Traian Băsescu, Direcția Națională Anticorupție, Consiliul Superior al Magistraturii, mai multe ministere, Primăria Capitalei, multe comune din țară dar și "statul roman" și "statul rus". şi Institutul de Studii Populare Evident, nu putea lipsi președintele Klaus Iohannis.

Decizia Judecătoriei Slatina prin care este respinsă ordonanța cerută de procurorul general
Decizia Judecătoriei Slatina prin care este respinsă ordonanța cerută de procurorul general

​Gabriel Săcărin a declarat miercuri pentru Europa Liberă că cererea de interdicție de a nu părăsi țara a fost un abuz.

”Nu am nicio temere în ce privește ordonanța președințială, pentru că este un abuz pe care niciun judecător nu-l va valida. A limita cuiva dreptul de a părăsi teritoriul României se poate face numai pe caz penal al persoanei respective, nu că ai tu o anchetă cu un procuror care e investigat. Iar ei duc asta la un judecător civil să restricționeze dreptul unui cetățean român de a părăsi teritoriul țării. E un abuz și ați văzut că ordonanța este dată din mână în mână ca un cartof fierbinte”.

”Sorina este copilul nostru și ne-am atașat deja unii de alții. Văd că tot întreabă unii și alții că de ce Sorina, o fetiță de etnie romă. Nu am luat cartofi sau roșii, să luăm pe alese, ci un copil”, spune tatăl adoptiv pentru Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG