Linkuri accesibilitate

Organizația Mondială a Sănătății: Închiderea școlilor și a frontierelor încetinește pandemia, dar nu o oprește


Coronavirus- generic

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, arată că măsurile radicale luate de unele state, precum închiderea școlilor sau a frontierelor, au un rol în prevenirea pandemiei de coronavirus, dar ele nu vor duce la oprirea răspândirii.

„Măsurile draconice nu vor permite probabil să oprească, ci mai degrabă să încetinească”, a afirmat Hans Kluge, într-un interviu acordat pentru AFP.

„Virusul este aici, el trebuie controlat în cadrul societăţii", a subliniat oficialul OMS care a insistat ca autoritățile să ia măsuri „echilibrate şi durabile” pe plan social şi economic pentru a-şi proteja populaţia.

Hans Kluge a arătat că Europa trebuie să fie pregătită să detecteze, să protejeze și să trateze persoanele afectate de coronavirus pentru a putea reduce efectele pandemiei.

„Este fără sens ca oamenii să se plimbe pe stradă cu măşti", a declarat oficialul, care a mai arătat că între altele, „copiii nu au fost motoare ale epidemiei", dar închiderea școlilor este de înțeles în seria de măsuri de distanțare socială.

Aproape 200.000 de persoane au fost infectat, la nivel mondial, cu virusul Covid 19 care a cauzat aproape 8.000 de decese. Pornită din China, pandemia s-a extins pe tot globul, iar Europa este regiunea cea mai grav afectată în luna martie.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG