Linkuri accesibilitate

OUG în pregătire pentru amânarea plății ratelor bancare


Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat marți seară că guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care cei care nu-și mai pot plăti ratele să poată fi păsuiți de bănci pe o perioadă de câteva luni.

Cîțu a spus că va prezenta această propunere în ședința de joi a guvernului și că, în opinia sa, pentru a obține această păsuire cei care au probleme cu plata ratelor ar fi suficient să depună la bancă o solicitare prin care să ceară amânarea plății lor.

„Este un prim pas pentru a veni cu o soluție pentru toți clienții, pe care o vom anunța joi, printr-o ordonanță. Va merge pentru o perioadă mai mare decât starea de urgență. Va fi implicat și statul. Cei care vor cere, vor avea acces la această facilitate”, a declarat Florin Cîțu la Digi 24, la scurt timp după ce Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a anunțat că banca națională va permite băncilor să acorde clienților cu probleme o amânare a plății ratelor dar numai dacă aceste probleme sunt provocate de coronavirus.

Cîțu a atras atenția, însă, că nu e vorba nicidecum de ștergerea ratelor bancare ci doar de o amânare a plății lor.

„Va fi o păsuire, nu o ștergere a ratelor. O păsuire și pentru persoane fizice și îi vom ajuta și după aceea”, a mai spus Florin Cîțu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG